3D Print

- Be creative

Kort fortalt

3D Print er en aktivitet i Lan Team Nord hvor man får mulighed for at lære at 3D designe i Fusion 360 og printe dine helt egne print på klubbens printere.

hvad kan du lære

Hvordan at man får ideer til rigtige produkter. Der bliver lært hvordan man bruger 3D programmet Autodesk Fusion. Herefter bliver det muligt at bruge klubbens 3D printere til at få printet ens design. 

Her vil der bliver gennemgået de basiske tegnefunktioner hvor at undervisningen vil foregå i klubbens lokaler enten på klubben computere eller medbragte computere. 

Forløbet vil blive delt op i to, 3D print og CAD.

CAD – Autodesk Fusion

Autodesk Fusion 360 er gratis modellering software, i det program kan man gennem funktioner fået tegnet sin idé op. I programmet målsætter man primær 2D tegninger også gennem forskellige funktioner giver det den 3. dimension

.
Kravet for det er at have programmet installeret, hvor der blive blive gennemgået nogle lektioner i de forskellige funktioner i programmet, hvor det er meningen at man til sidst kaster sig ud i sit eget projekt. 

3D print 

Programmet der bliver brugt her Cura, her indsætter man 3D modellen. Her vil det være muligt at styre hvordan printeren skal køre med infill, hastighed, lagtykkelse, orientering, support OSV. 

Her er formålet at man for forståelsen for de forskellige printer teknologier – FDM og SLA printere. Hvordan printerne virker, opsætning af print på printere. Fejlsøgning på printere, materiale skift og de forskellige materialer til printerne.

Undervisningen bliver lagt som et weekend kursus , hvorefter det er muligt at selv sætte print i gang på klubbens printere.

Klubben ejer følgende Printere

FDM/FFF (XYZ)

1 stk – ANYCUBIC Chiron

  • Med en af de største bygge volumener på markedet på 400 x 400 x 450 mm, gør det muligt for dig at printe dit DIY-projekt hurtigere.
  • Software: Cura (Anbefales)

FDM/FFF (Delta)

1 stk – Hjemmebygget highend Delta printer

  • Byggeplade: Diameter 250mm (Cirkel)

SLA (Resin)

2 stk – ANYCUBIC Photon Mono

  • Byggeområde: 130 x 80 x 165 mm
  • Print materiale: 405nm photosensitive resin
  • Lagopløsning: 0,01-0,2mm
  • Print hastighed: 50 mm/t
  • XY DPI: 0.051mm 2560*1620 (2K)
  • Software: ANYCUBIC Photon workshop

Kursusoversigt

Diverse billeder fra 3D print